Alcmariaan Gino Knies back on (the) track

Corona gooit op vele vlakken roet in het eten en zo ook bij de baansprinter Gino Knies.
Maar er is licht aan het einde van de tunnel, in het weekend van 16 t/m 18 april 2021 zal hij op de baan verschijnen in het Belgische Gent. Uitgerekend op de baan waar op het EK van 2019 junioren een mooi succes behaald werd door brons te pakken op de teamsprint in een nationaal record.
 
Was Corona niet een spelbreker van 2020 dan was het wel de harde crash van Gino tijdens een training op het EK van 2020. Met overmacht kwalificeerde Gino zich voor het EK in Italië, maar 2 dagen voor officiële start van het toernooi kwam hij in aanraking met een bijna stilstaande Rus op de baan met een snelheid van bijna 70km. Een harde klap maakte een einde aan het nog te beginnen toernooi, flinke schaafplekken een hersenschudding waren het gevolg, frame gescheurd en helm in drieën.
 
Gelukkig kon hij na 3 weken weer langzaam aan de training hervatten, nu 5 maanden verder heeft de coach van Gullik hem nog nooit zo goed en gretig gezien. Hij staat dus te popelen om van start te gaan op dit sterk bezet internationale sprinttoernooi. Kijken waar hij nu staat is het doel, na de vele trainingswedstrijden die gereden zijn met de hoofdmacht van de KNWU wil hij zich nu meten met zijn leeftijdgenoten.
 
Aan het materiaal zal het in ieder geval niet liggen, een nieuw frame van de KNWU en een top Disk Wheel gesponsord door BUSKER fietsen in Bergen(NH). Jaap Polle (eigenaar van Busker) wilde graag iets doen voor Gino en vond het leuk om een dorpsgenoot (beide uit Heerhugowaard) te sponseren. Jaap en Gino kwamen tot overeenstemming en de deal was geboren, een mooi logo van Busker maakte het wiel compleet. Gino heeft uiteraard al met het wiel getraind en het voelt als gegoten. Binnenkort is dit wiel niet alleen in Nederland op de baan de bewonderen maar internationaal zal het ook zijn opwachting gaan maken. Gino veel succes en blijf vooral genieten.

Geef een antwoord