EEN DAGJE BIKEFITTING VOOR GEVORDERDEN…

“Rij al vanaf mijn 16e, wat kan die mij nou nog vertellen….”

Dit dacht ik wel , maar sprak het niet uit. Altijd dezelfde hoogte zadel en lengte stuurpen en toch….

Dirk-Jan wachtte mij al op. De ploegauto voor de deur bij De Bikefitter in Limmen. Klokslag 10:00 uur meldde ik mij met 3 fietsen en tas bij hem.

Even wat achtergrond info: DJ is een pupil van mij geweest, als junior en amateur heb ik hem begeleid. Een fijne renner, die wel altijd een inbussleutel bij zich had. Stukkie hoger, stukkie lager, er kwam bij hem nooit een eind aan het verstellen van o.a. zijn zadel.

Na jaren verloren wij elkaar uit het oog, totdat ik hem weer oppikte toen ik in Waarland kwam wonen. Ik had hem wel een keer bij BALK rijwielen gezien, maar daarna niet meer. Ineens was daar De Bikefitter. Eerst op de auto en als co-sponsor voor onze club.  En nu jaren later stuur ik veel van de renners naar hem door.

Ik krijg natuurlijk respons, en die zijn goed. Dirk-Jan zoekt samen met de renner naar de oplossing en ideale zit op de fiets en zeker niet onbelangrijk, die schoenen…

Ik kreeg een keurige uitdraai van mijn gegevens, die waren opgenomen en wat bleek: beenlengte verschil. Niet noemenswaardig, maar zou daar die pijn in mijn onderrug vandaan komen na zo’n 2 tot 3 uur fietsen. Wie weet?

Na koffie en koek nam hij mijn baanfiets “onderhanden”. Daar kwam een ander zadel op en pasten we een ander stuur. Dat moet uiteindelijk resultaat geven hetgeen ik voor ogen heb. De metingen werden vastgelegd in een persoonlijke map.

Rond 15:30 uur reed ik weer richting Waarland, met heel veel nieuwe ervaringen, opgedaan bij De Bikefitter.

Ik raad deze man een ieder aan, eerst meten dan kopen. Echt we hebben soms allemaal wel eens een idee, moet dat nou allemaal, maar het lichaam is een vreemd gebouw. Je hebt een onderhoudsman nodig. Door de jaren heen ga je anders bewegen en sluipen er kleine dingetjes in…

Dirk-Jan haalt deze feilloos eruit.

(O, ja…die inbussleutels van hem hangen nu aan het bord bij hem.)

Fred.

Geef een antwoord