Korte impressie WK veldrijden Hoogerheide…

Van donderdag 2 februari t/m zondag 5 februari ben ik samen met Tanja in Hoogerheide geweest. Ik heb daar getracht met een toch eenvoudig foto toestelletje enkele foto’s te maken van de renners en de ambiance. Plan was om met perskaart op enkele plekken te kunnen komen, om daar enkele foto’s te maken…

Maar helaas, na een kop koffie en wachten, kwam een vriendelijke meneer in het Engels mij vertellen, dat ik geen opdracht had van een krant, dus ik kreeg geen accreditatie. Ik moest maar een kaartje kopen…dat laatste vond ik minder gevat, mede gezien het feit dat ik al toegang had tot alle dagen van de koers.

Wat ik wel vreemd vond is dat ik heel veel personen zag ronddwalen die bij mij nu niet direct de fotograaf of pers gevoelens naar boven brachten……

Maar goed, ik ben op een leeftijd gekomen dat ik mij daar niet druk meer om maak.

Al snel wist ik waar moest staan en waar niet. Ik heb enkele mooie kiekjes gemaakt en zal die tzt delen.

Of ik het weer zou doen…weet het niet. Het is een sterk gedoe van zeer interessant zijn. Veel hesjes,  veel koortjes om de nek, veel bier en  veel ”kijk mij eens verstand van dit allemaal hebben….”

Het zal wel iets met Noordelijke nuchterheid te maken hebben, maar hier gaat het erg om de prestatie en minder met het gedoe erom heen.

Ik heb bewust in dit stukje gekozen voor een zwart wit foto. Het geeft vooral de sfeer aan, twee van die nietige mannetjes op een veldrit fiets. De uitzinnige menigte erom heen. Het heeft iets weg van de Elfstedentocht of 24 uur van Le Mans., vindt u niet?

Het was leuk om er bij te zijn, maar volgende keer weer voor de TV.

Geef een antwoord