REGIOTEAM SLUIT SEIZOEN AF

Met het rijden van de klassieker Hil & Moer in Noord-Brabant, sloot het regio cyclingteam Noord-Holland een reeks klassiekers af. Voor ons reed Bram Danklof deze wedstrijd. Aangevuld met renners van Noord-Holland en HRTC. Als aankomend ploegleider was Tom van Hemert aanwezig, evenals Matthé Pronk, die voor de junioren aldaar actief was. We konden als neutrale wagen volgen iets dat niet veel meer voorkomt. Maar het grote voordeel van dit is dat we ook onze eigen renners kunnen helpen en terugbrengen na pech of val.

Bram had de pech achter een valpartij te komen en trots dat hij moedig achter de auto grote stukken kon inlopen, hield het ook voor hem uiteindelijk op.

Arne Reenders, volgend seizoen uitkomend voor Streetjump, was met zijn 16e plek de best geklasseerde bij de nieuwelingen.

Bij de junioren reed Pim Fransen, (prima renner) van WV West Frisia lange tijd in de kopgroep, maar een noodlottige val maakte daar een eind aan. Hij moest zich wel even in het ziekenhuis melden voor nader onderzoek. Sem Beentjes van WV Noord-Holland, ook al heel goed in Tour de Lasalle, werd uiteindelijk de best geklasseerde bij de junioren. Van de 120 reden er 49 de wedstrijd uit.

We kunnen terugkijken op een toch redelijk geslaagd seizoen. Daar Alex Schutte stopte met de begeleiding is daar wel een behoorlijk gat ontstaan. We gaan kijken hoe we dat gaan oplossen voor het aankomende seizoen.

De begeleiding bedankt alle verenigingen die steun hebben gegeven. Alcmaria was steeds bereid om de ploegauto in te zetten en natuurlijk ook de ouders/begeleiders die steeds klaar stonden om zeker de eerste jaars nieuwelingen op de plek te brengen waar het allemaal plaats zou vinden.

Wij van de begeleiding hebben het met plezier gedaan, trost dat het wel eens zeer lange dagen waren.

Matthé en Fred (en Tom)

Geef een antwoord