Je bekijkt nu Wegploeg Alcmaria-Victrix TBB danig uitgebreid

Wegploeg Alcmaria-Victrix TBB danig uitgebreid

Het was even inschikken tijdens de ploegvoorstelling bij autobedrijf Ten Boekel & Bakker Schagen. Afgelopen vrijdag werd onder genot van een frisje of kop koffie, de renners voorgesteld aan de leden en enkele genodigden. Voordat het zover was vertelde coach Fred de Groot, waarom er weer gekozen is voor dit moment en wat er allemaal te wachten staat in het komende jaar.
Vooral op bestuursniveau gaat er één en ander veranderen en ook de aanwas van jeugdrenners werd aan de orde gebracht.

Begonnen we drie jaar gelden met een groep van 6 renners thans is deze 20 man sterk. Het zijn voornamelijk sportklassen en amateurs die hun kilometers voortaan bij de rood-witte brigade gaan maken, zoals het al gekscherend wordt genoemd. Daarbij is een opvallende trend te ontdekken, namelijk 10 strandrijders. Deze willen als voorbereiding de trainingen en wedstrijden meepikken, om zodoende nog beter voor de dag te komen.

Het programma dat gereden wordt bevat buiten een aantal Belgische wedstrijden, ook de bekende rondjes rond de kerk. Ook de Stichting Meertour en Tour de Lasalle zitten er dit jaar natuurlijk weer in. Het NCK tijdrijden gaat een belangrijke wedstrijd worden en deze groep wordt vakkundig begeleid door tijdrijders Steven Heshusius en Bas Rijs. Enkele opvallende nieuwkomers zijn, Marcel Boerrigter, winnaar van Hoek van Holland- Den Helder en Jens Beerepoot die we ongetwijfeld terug gaan zien in de regioploeg van deze provincie. Waarin enkele Noord-Hollandse verenigingen zijn vertegenwoordigd.

De begeleiding van deze omvangrijke groep rust in de handen van ondermeer: Sander Schipper (soigneur), trainer Marc Oostendorp, terwijl Fred de Groot, hoofdtrainer/coach de touwtjes strak in handen tracht te houden.

Naast het strand en de weg, zal er ook vooral op de wielerbaan worden getraind als voorbereiding van het drukke seizoen.

We kunnen stellen dat mede dankzij enkele trouwe sponsoren het komende wegseizoen, met een goed gevoel kan worden begonnen.

(Verslaggever ter plaatse)

Foto: DeeGee bedankt!

Geef een antwoord