WIELERVERENIGING ALCMARIA VICTRIX WEER MET DRIE TEAMS IN TOUR DE LASALLE

Nog een ruime week te gaan en dan start in en rondom Den Helder de Tour de Lasalle van 9 t/m 12 juni. Alcmaria-Victrix is er klaar voor en met drie teams wordt er een gooi gedaan naar een goede eindklassering.

Met een redelijk nieuw team gaat men van start, enkele bekende namen zullen ontbreken, zoals Heshusius en Rijs, die andere verplichtingen hebben. Met Dave Kanbier en zeker de renners Oosters en Bos, die goed uitpakten tijdens de Hel van Petten, moet er wat mogelijk zijn, aldus coach Fred de Groot, die al weer aan zijn derde Tour begint. Verder zien we vertrouwde gezichten, zoals thuisrijder Jermo Agema en de snelle Martijn Lust.

Het regio cylingteam NH, ook ondergebracht bij Alcmaria, rijden met 4 man sterk, met ondermeer Hidde Buur. Trainer Matthé Pronk juicht deze ontwikkeling toe, voor de broodnodige ervaring van deze jonge renners.

Het programma is de laatste tijd druk, en enkele wedstrijden in België zijn zelfs opzij geschoven voor deze meerdaagse die begint op Texel, volgens Fred de Groot.

De begeleiding bestaat uit ondermeer Tom van Hemert en Jeroen Koning, die als oud-renner weet wat er komt kijken bij deze koersen.

Onder de namen Alcmaria TBB en Alcmaria ECW Energie zullen de teams aantreden. Hun prestaties zijn te volgen op ondermeer Facebook en dit dagblad.

Geef een antwoord