Ook op de weg is maandagavond het vaste trainingsmoment voor de verschillende jeugdcategorien. Op het evenemententerrein naast de wielerbaan wordt er in verschillende leeftijdsgroepen gewerkt aan de technische onderdelen van het wegwielrennen.

De allerkleinsten kunnen vanaf x terecht voor basis fietstraining, deze begint om 18.30

De wielren specifieke training begint vanaf 7 jaar. Algemene fietsveiligheid, in een groep leren rijden en bijvoorbeeld bochten training zijn vaardigheden die aan bod komen.

De (regio-)baantrainingen in Alkmaar starten medio eind september op de maandagavonden. Er wordt getraind in 2 groepen. De training start om 18:30 uur.

Vaardigheid, inzicht en spel element zitten in groep 1 verwerkt, terwijl groep 2 al meer wedstrijd gericht traint. Doorstroming naar een RTC is in overleg mogelijk.

Wim Bos/Matthé Pronk (beiden trainer 2 KNWU) zijn trainers van groep 1

Gedion Evers/Koen de Waard (beiden trainer 2 KNWU) zijn trainers van groep 2

De echte liefhebbers van wegwielrennen kunnen hun hart ophalen bij AV. De volwassen groep bestaat vooral uit renners met een sportklasse, amateur of startlicentie. Deze trainen gedurende het seizoen naar twee hoofddoelen, de meerdaagse wedstrijden aan het begin van de zomer (mei-juni) en het NCK dat eind september wordt gehouden.

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen bij deze en andere wedstrijden in de regio kent het trainingsprogramma de volgende opbouw:

  • Wintertraining (februari – maart, zondagochtend)
  • Intervaltraining (eind maart – mei, dinsdagavond)
  • Fred de Groot (hoofdtrainer 4 KNWU) traint deze groep, vaak in samenwerking met Remco Morsch. Persoonlijke begeleiding behoort tot de mogelijkheden. Met de BiKEFITTER, één van de sponsoren, is afspraak mogelijk voor een correcte houding op de fiets.

    Op voordracht kunnen nieuwelingen/junioren meetrainen met deze groep.

    Tom van Hemert is de ploegleider van deze categorie.

Dames kunnen meetrainen met de sportklassen/amateurs. Er is een mogelijkheid proefritjes te maken.