Ook op de weg is maandagavond het vaste trainingsmoment voor de verschillende jeugdcategorien. Op het evenemententerrein naast de wielerbaan wordt er in verschillende leeftijdsgroepen gewerkt aan de technische onderdelen van het wegwielrennen.

De allerkleinsten kunnen vanaf x terecht voor basis fietstraining, deze begint om 18.30

De wielren specifieke training begint vanaf 7 jaar. Algemene fietsveiligheid, in een groep leren rijden en bijvoorbeeld bochten training zijn vaardigheden die aan bod komen.

De echte liefhebbers van wegwielrennen kunnen hun hart ophalen bij AV. De volwassen groep bestaat vooral uit renners met een sportklasse, amateur of startlicentie. Deze trainen gedurende het seizoen naar twee hoofddoelen, de meerdaagse wedstrijden aan het begin van de zomer (mei-juni) en het NCK dat eind september wordt gehouden.

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen bij deze en andere wedstrijden in de regio kent het trainingsprogramma de volgende opbouw:

  • Wintertraining (februari – maart, zaterdagochtend)
  • Intervaltraining (eind maart – mei, dinsdagavond)
  • Social rides (hele jaar, zondagochtend)
  • Tijdrit training (vanaf april 1x per maand, zondagochtend)

Een gedetaileerdere beschrijving van het trainingsprogramma vind je hier.

Let op! Door de huidige lockdown maatregelen gaat de wintertraining tot nader orde niet door. Houdt de app groep of nieuwsbrief in de gate voor het laatste nieuws.

De nieuwelingen dames (vanaf 14 jaar) hebben de gelegenheid om op donderdag aan het eind van de middag te trainen. Mats begeleidt dan een trainingsrit die start en eindigt bij de wielerbaan. Trainingsaanvang is in overleg met de betreffende ouders.

Volwassen dames kunnen aansluiten bij de de trainingen van de sportklasse, of trainen met een eigen groepje op de zondagochtend onder leiding van Femke. Informeer bij haar over aanstaande trainingen.

Bij goed weer wordt er op zondagochtend om 10 uur gestart voor een social ride. Iedereen is welkom en altijd geldt samen uit samen.

Neem contact op met Mats of Rene om te laten weten dat je mee wilt