Onze ploeg met liefhebbers wordt steeds groter.

In het wielrennen van welleer werden de sportklasse renners ook wel de liefhebbers genoemd. Onze sportklasse / amateur wegploeg laat zien dat dit nog steeds van toepassing is. Een steeds grotere groep traint samen, en trekt samen op in trainingswedstrijden. Iedere liefhebber heeft zo z’n eigen doelen, doorstromen, naar de elites, z’n eerste trainingskoers rijden, of misschien wel knetterhard rijden in de NCK-ploeg. Allemaal delen zij de passie voor de fiets en het plezier in samen fietsen.

wegtraining

Samen trainen maakt sterker
Bij de sportklasse en amateurs vormen regionale meerdaagse, zoals de Tour de Lasalle,  en jaarlijkse Nederlands clubkampioenschap tijdrijden de ruggengraat van het wegseizoen. In de wintermaanden worden er in het weekend een lange duurtraining afgewerkt. Met de zomertijd wordt er juist doordeweeks eens per week een gezamenlijke intervaltraining gereden. 

Elk jaar wordt er gestreden om de fretan© cup. Voor elke wedstrijd krijgt de renner punten en na afloop is de trofee voor degene die de meeste bij elkaar heeft gefietst.