Alcmariaan Sjors de Waard pakt derde wedstrijd zomeravondcompetitie WV Alcmaria/HRTC DOK

De opkomst was afgelopen dinsdagavond gewoon goed te noemen in het altijd mooie Den Helder. Even leek er een buitje te vallen maar die trok alras weg toen rond de klok van zeven het startschot werd gelost voor weer een wieleravond bij de HRTC DOK.

Ruim 30 renners maakten er afzonderlijk in de A en de B klasse een puike wedstrijd van. Om met de laatste te beginnen, liet Sven Collewijn zien samen met Gijs van Langen, er wel zin in te hebben en gezamenlijk bleven ze het peloton verschillende ronden voor. Echter bij het passeren van de A klasse, kwamen ze onbedoeld weer in deze terecht.

Sjors de Waard, sinds dit jaar rijdend voor het regioteam Noord-Holland en dus in het bezit van een elite licentie was ook weer aanwezig. Trots dat we dergelijke renners missen bij deze altijd leuke koersen, moeten we ook hen de ruimte bieden zich te ontwikkelen. Zowel WV Alcmaria als de HRTC DOK streven naar deze gang van zaken met “talentvolle” renners.

Na een uur werd uiteindelijk bepaald wie er over deze avond de snelste benen had bij het ingaan van de laatste ronde.

Zoals reeds in de kop aangehaald, werd Sjors eerste, maar Kris de Boer en Mark Teeuwen maakten het hem niet makkelijk. Bij de B klasse was Jan Warmerdam de winnaar voor de Maurice IJlstra en de eerder genoemde Gijs van Langen.

Na afloop konden Giel en Abel van de HRTC DOK met een tevreden gevoel de luiken sluiten van het juryverhoog. Volgende week de 4e wedstrijd in het kader van deze serie zomeravondcompetitie bij de HRTC in Den Helder.

Geef een antwoord