Jade Wuurman Nederlands Kampioen en Collin Westbroek de bronzen medaille op NK sprint

Afgelopen zondag 19 januari werd het laatste NK van dit baanseizoen verreden in het Velodrome te Amsterdam en de atleten van Alcmaria Victrix stonden weer hun mannetje en vrouwtje in dit prestigieuze kampioenschap. Het supersnelle 200 meter baantje in de hoofdstad met zijn stijle bochten stond wederom garant voor een dag fantastische wielersport. Bij de meisjes cat 5 en 6 stonden Jade Wuurman en Julia Nijman aan het vertrek!

Na het zilver op het omnium duur van vorige week was het aan Jade Wuurman om zich te bewijzen binnen het sprintersgeweld van cat 5 en 6 van de meisjes (13 jaar).
Voor Julia Nijman was het zaak om ervaring op te doen om zodoende volgend jaar het stokje van Jade over te nemen voor Alcmaria Victrix! Maar Julia haar rol is misschien nog wel groter gebleken dan gedacht! Door de koers hard te maken voor Jade zou Julia op het eind een doorslaggevende factor kunnen wezen en zo geschiede!
Na 3 onderdelen staat Jade Wuurman gelijk in punten met haar grootste concurrent. Het enige wat dan nog rest is de koninklijke “sprint a deux” om de titel. De twee gladiatoren worden losgelaten voor een sprint over 3 ronden. De twee begluren elkaar als twee roofdieren, klaar voor die ultieme krachtsexplosie! Op het moment dat haar tegenstander even een blik naar voren werpt, slaat zij toe.Met heel veel meer snelheid kruist zij voorlangs en slaat meteen een gaatje op de bel van de laatste ronde! Jade is niet meer te temmen en sprint volle bak naar een fantastische overwinning! De titel die eigenlijk helemaal niet behaald kon worden werd toch binnengehaald.
Een fantastische Nederlandse titel voor Jade Wuurman en een prachtige 7e plek voor Julia Nijman!

In cat 7 stond Collin Westbroek onbevangen aan de start voor zijn kampioenschap. De onbevredigende 5e plek op het NK duur van vorige week moest worden weggespoeld met een klinkende uitslag op het NK sprint!
Met super benen beukte hij zich met prachtige uitslagen door de dag!

Na 3 onderdelen staat Collin gelijk in punten met Yoeri Schapers, toch niet de eerste de beste! Ook zij moeten gaan bepalen wie er aan het langste eind gaat trekken! Op het scherpst van de snede bekampen de twee rivalen elkaar voor het zilver! Met ultieme Jump van Yoeri moet Collin capituleren waardoor hij genoegen moet nemen met brons. Niettemin een prestatie van formaat in een ijzerstek veld!

Voor Silje Bader en Robin Schol stond dit kampioenschap in het teken van ervaring opdoen voor volgend jaar. Silje bader (nieuwelinge dame), Robin Schol (nieuwelingen) allebei 1e jaars nieuweling en Max Morsch (2e jaars) hielden zich prima staande in het hoge niveau van hun klasse. Het was prachtig om te zien met hoeveel overgave Silje, Robin en Max zich manifesteerde in de lastige onderdelen van het sprinttoernooi! Met een 9e plek bij de meisjes voor Silje en een 9e plek voor Robin bij de jongens hebben zij naar vermogen gepresteerd.

Dat belooft wat voor volgend jaar!

Geef een antwoord