Formatie ECW© energy ALCMARIA-VICTRIX is klaar voor Nederlands clubkampioenschap in Dronten

Op zondag 1 oktober komen alle clubs, die het wielrennen hoog in het vaandel hebben staan weer aan de start van dit grote jaarlijkse evenement rondom Dronten.

Hier wordt geëtaleerd welke clubs/ploegen serieus aanspraak maken op de titel. Het is ook de dag dat je laat zien, wie je bent als vereniging en waar je voor staat.

Al enkele weken wordt er onder leiding van ploegleider Tom van Hemert getraind in de Schermer om maar te bekijken wie er uiteindelijk wordt opgesteld.

De ECW©energy formatie van Alcmaria-Victrix kent deze uitvoering enkele oud gedienden, zoals Steven Heshusius, Bas Rijs en Koen der Waard,  maar ook nieuwkomer Sjors de Waard, die vorig jaar lid werd van de club en al enkele wielerrondes op zijn naam schreef en 2e werd in de tour de Lasalle.

Het is een must dat je uiterlijk februari lid bent van  de vereniging wil je überhaupt kunnen deelnemen in een dergelijke ploeg. (Derhalve staat Kay Pronk, nu nog uitkomend voor de WV Noord-Holland en ook een bekwame hardrijder, er dit jaar helaas nog naast.)

Testritten werden gemaakt en ook deelnamen aan de tijdritten bij TT de Venne, gaf een duidelijk beeld wie er mag rijden wie nog even in de wacht komt te staan. Met meer dan 35 renners, is het ook hier een kwestie van keuzes maken en natuurlijk heeft niet iedereen zin om deze zware discipline op te pakken…

Als begeleiding gaan die dag van de waarheid mee, Joshua Dekker en Kay Pronk, terwijl Niels Genet en hoofdtrainer Fred de Groot de boel zullen bewaken als de ploeg hun strijd aan gaat over het altijd moeilijke en vaak windering parcours.

Geef een antwoord