ALKMAARSE WIELERFORMATIE MET 3 TEAMS IN TOUR DE LASALLE 2024

Het was best puzzelen voor begeleiders Tom van Hemert en Remon Poland. Wie stellen we op en wie moeten we helaas teleurstellen. De animo voor deze meerdaagse wielerkoers in en rondom Den Helder staat altijd al snel op de agenda.

Reden er verleden jaar nog bekende renners rond, door de overstap naar ondermeer de elite en beëindigen wielerloopbaan, werd er al snel gekeken tijdens de trainingen en wedstrijden wie er klaar voor was om de strijd aan te gaan op ondermeer Texel, alwaar de eerste dag altijd al een klassement wordt gemaakt.

Alcmaria-Victrix gaat volgend jaar op in een nieuwe vereniging, samen met de WV Noord-Holland en zodoende zien we dan ook renners terug van deze verenigingen onder een nieuwe naam bij deze meerdaagse koers. Als Victrix Noord-Holland zal er worden deelgenomen.

Gaan we het rijtje renners af, dan komen we daar enkele nieuwkomers tegen, zoals Jard Mooij, Lucas Groot, Frank Biersteker. Erwin de Vos, vaste kracht van het team, zal hoogstwaarschijnlijk verstek moeten laten gaan, de naweeën van een klaplong speelt hem nog steeds parten.

Met Mike Tesselaar heeft de ploeg een oude rot in de arm genomen, zeker na zijn sterke optreden tijdens het jl verreden Regio Kampioenschap in ‘t Veld.

Hidde Buur, al vele malen actief in deze meerdaagse, zien we ook weer terug, samen met Clemens Ulrich, al jaar en dag actief tussen de wielen. Van Rik Jongenburger en Joost Baalbergen wordt ook het nodige vuurwerk verwacht, laatst genoemde deed de  maanden januari en februari een gedegen voorbereiding in ondermeer de Pyreneeën en zuid Spanje.

Nick Lighart en Joop Poland maken ook hun opwachting in deze alles aansprekende tour.

Verwachtingen hebben Tom en Remon wel, maar willen vooral de nieuwkomers ervaring laten opdoen, dat is ook een vooraf gesteld doel.

Ze worden in de begeleiding ondersteund door enkele bereidwillige renners. Hetgeen aangeeft dat je ook niet op de fiets, iets kan betekenen voor je club.

Tour de Lasalle begint op donderdag 6 juni en eindigt inde straten van Den Helder op zondag 9 juni.

Geef een antwoord