Podium voor Jade Wuurman tijdens NK teamsprint

Een aantal maanden geleden besloot Jade Wuurman na een conflict met haar wielerteam de samenwerking te beëindigen. Met open armen werd zij door Alcmaria Victrix opgevangen zodat zij in staat wordt gesteld om het eind van het seizoen voor Alcmaria af te maken.

En met een handvol aan Nederlands kampioenschappen voor junioren op de baan zou het nog een mooie oogst kunnen worden voor Alcmaria en Jade.

Een aantal jaar geleden werd zij bij de jeugdcategorieën al eens een aantal keer Nederlands kampioen voor Alcmaria Victrix. Hoe mooi zou het zijn als dat een aantal jaar na dato weer eens zou lukken om voor haar oude liefde te kunnen scoren.

Twee weken geleden kwam er een telefoontje of Jade wilde meedoen aan het NK-teamsprint.

Top sprinttalent Yiran van ‘t Oosten (nieuweling) en Carolien van Herrikhuyzen (meervoudig WK masters) wilden weten of Jade het zag zitten om mee te doen met dit NK. Jade die normaal gesproken voornamelijk op de duuronderdelen op de baan uitkomt besluit de handschoen op te rapen en niet zonder succes.

Welgeteld 1 keer is het gelukt om bij elkaar te komen om te trainen voor dit NK maar daar komt de ervaring van Jade en Carolien goed van pas en met een talent als Yiran werkt het makkelijk. Na wat verschuivingen in de opstelling besluiten ze te starten met Jade Wuurman vanuit de startmachine. De tweede positie werd ingenomen door Yira en als derde mocht Carolien de teamsprint afmaken.

Volledig uit haar comfortzone moest Jade de start op zich nemen terwijl haar kracht toch voornamelijk licht in het steeds harder gaan als het op sprinten aankomt. Yira is eigenlijk de aangewezen persoon om te starten maar omdat zij zo explosief is kunnen de twee andere teamgenoten haar niet volgen in de training dus wordt het de tweede in volgorde.

Carolien kan op elke plek maar na onderling overleg mag zij het afmaken.

Na de kwalificaties komt het gelegenheidstrio op een prachtige tweede tijd uit en mogen de dames de finale rijden tegen een afvaardiging van het Teamnl sprintploeg, wie had dat gedacht. De finale begint, de twee ploegen staan opgesteld, Teamnl aan de ene kant en onze dames aan de andere kant.

De startmachine telt af en de dames worden losgelaten. Teamnl start als een raket en Jade zet alle zeilen bij. Na een halve baan gebeurt er iets waardoor ondergetekende denkt dat het onmogelijke gaat gebeuren. Nummer twee van Teamnl schiet uit haar pedaal waardoor hun trein ontspoort.

De voorsprong wordt onoverbrugbaar, misschien niet sportief maar ik denk die is binnen. Dan klinkt er een pistoolschot en wordt de race alsnog afgeschoten en moet er opnieuw worden gestart.

De herstart wordt dan ook onvermijdelijk een prooi voor Teamnl. Maar de dames hebben een puike prestatie neergezet en allesbehalve een modderfiguur geslagen.

Een mooi Zilver cadeautje voor Alcmaria van Jade Wuurman (Alcmaria Victrix), Yiran van ‘t Oosten en Carolien van Herrikhuyzen.

Geef een antwoord